Csapatépítő játékok, programok, tréning

Különleges csapatépítő játékok, tréningek, programok – garantált extra motiváció

A csapatépítések a multinacionális cégek kultúrájának már évtizedek óta a szerves részét képezik. Az utóbbi években a magyar kis, közép és nagyvállalatoknál is alapvetésnek számít, hogy teambuildingekkel jutalmazzák, próbálják motiválni munkavállalóikat. Azt, hogy a motivációra és az elköteleződésre érezhetően pozitív hatással vannak a rendszeres csapatépítő tréningek, már számos reprezentatív mintával végzett primer kutatás bizonyította. Ezen állításokat saját tapasztalataink is alá támasztják, hiszen tréningek alatt valóban kieresztik a gőzt és feltöltődnek a résztvevők. Ezek a közösen átélt élmények és ingerek pedig vitathatatlanul ösztönzően hatnak a munkatársakra; erősödik a kohézió a csapat tagjai között, a szorosabb kapcsolatok hosszabb távú elköteleződéshez vezetnek, összességében pedig ezek a pozitív hozadékok a cég termelékenységének növekedéséhez vezetnek.

csapatépítés Balatonon BalatonPRO módra

Csapatépítés a Balatonon

A fentiekben bemutatásra kerültek a csapatépítések jótékony hatásai, ezek után vajon melyik tulajdonos vagy cégvezető tudna nemet mondani egy ösztönző teambuilding-re?

Ha megérett az elhatározás, illetve azoknál a cégeknél, ahol az éves rutin részét képezik az időnkénti csapatépítő tréningek, két nagy kérdés maradt hátra: „Hova menjünk?” „Mi legyen a program?” Ezekre a kérdésekre pedig nem is lehet más a válasz, mint a Balatonra a BalatonPRO egyik szuper csapatépítő programjára. A Balaton mindig tökéletes választás a helyszín tekintetében, leendő ügyfeleink pedig számos előre meghatározott forgatókönyvvel rendelkező ajánlat közül választhatnak, de teljesen egyedi kívánságokat is örömmel teljesítünk. Fontos kiemelni, hogy az előre megírt és megtervezett programjainkkal kapcsolatban is teljesen rugalmasok vagyunk, az egyéni igények szerint azok bárhogyan módosíthatók, el lehet hagyni egyes elemeket, és ugyanígy hozzá is lehet tenni különböző tevékenységeket.

vitorlás csapatépítés Balatonon

Vitorlás csapatépítés

A vitorlás csapatépítés az egyik legkedveltebb és általunk is a legjobban ajánlott programunk, nem véletlenül vásároltunk saját vitorlásokat is rendezvényeink eszközeinek. Vitorlás csapatépítő programjainkat úgy alkottuk meg, hogy minden különböző céllal, létszámmal és diverzitással rendelkező társaság ki tudja választani a számára legmegfelelőbb ajánlatot. 8-10 fős hajóinkkal ajánlunk vitorlás regatta házi versenyeket alapoktatással, de kötetlen élményvitorlázást is, túlparti ebéddel és borkóstolóval egyaránt. Nagyobb létszámú csoportoknak 50-100 fős hajókon tartunk komplett csapatépítéseket különböző interaktív feladatokkal, de többi hajóval és szárazföldi eszközökkel, akár 1000 fős csapatépítések megszervezését és lebonyolítását is vállaljuk.

Vitorlásaink bázis kikötője Siófok, de igény esetén a Balaton más településeiről is megoldható az indulás, pl.: Balatonfüred, Alsóörs, Tihany vagy Balatonkenese is lehet indulási és/vagy érkezési hely.

A vitorlázás szépsége, hogy nem csak nyáron, ragyogó napsütésben kivitelezhető program, de kedvező időjárás esetén kora tavasztól, egészen késő őszig tartunk tréningeket a vízen. Persze előfordul néha, hogy sajnos nem alkalmas az időjárás a vitorlázásra, de ennek esélye kifejezetten kicsi. Eddig tapasztalataink alapján nagyjából 20-ból 1 rendezvény nem tud megvalósulni a kellemetlen időjárás miatt. Ezekre az esetekre is tudunk alternatívát nyújtani, igény esetén készülünk “B” tervnek szárazföldi illetve indoor csapatépítő játékokkal, programokkal is.

A vitorlázáson kívül egyéb outdoor programok jellemzően akkor lépnek életbe, ha az eső nem esik huzamosabb ideig, de a szél viharos, ezáltal a vízen nem lenne igazi az élmény. Szakadó eső esetén, pedig számos komplett indoor tréning aktivitás van eszköztárunkban, melyet bármely hotel rendezvénytermében le tudunk bonyolítani. Ezáltal pedig senkinek nem kell attól tartania, hogy a rossz idő miatt maradnak program nélkül a munkatársak. Egy markánsabb hidegfrontot általában már jó néhány nappal előre lehet látni, biztosat viszont a program napján, esetleg előtte nap lehet mondani az időjárást illetően.

balatoni csapatépítés balatonpro.hu

SUP csapatépítés – vitorlással vagy anélkül

Vitorlás csapatépítőink tökéletes kiegészítő eszközei a SUP-ok. Azoknak, akik nyáron tartják az éves csapatépítő tréninget, és lehetőségük van egész napos vitorlázásra, kifejezetten ajánljuk a SUP-okkal való kiegészítést. A SUP-ok beilleszthetők a programba abban az esetben is, ha több csapatos, interaktív, játékos programokkal kovácsoljuk össze a résztvevőket még jobban a tréning során. Illetve kötetlen, vitorlázós, fürdős szabad program esetén is egy olyan plusz szolgáltatás, amit nagyon szoktak szeretni vendégeink.

Ha kevesebb ideje van egy csapatnak, esetleg kisebb a büdzsé vagy a létszám, vitorlások nélkül is összehozható egy szuper csapatépítő program a SUP-okkal. Ebben az esetben is először mindenkinek meg kell szoknia/elsajátítania az alapokat, ami egyénenként változhat de az esetek többségében ez pár perc.  A néhány perces oktatás elégséges ahhoz, hogy mindenki önállóan és biztonságosan tesztelje képességeit és autodidakta módon fejlessze készségét a továbbiakban. Lehet, hogy elsőre nem egyértelmű, hogy néhány SUP-pal hogyan lehet több órát aktívan eltölteni, az alábbiakban röviden leírunk pár alternatívát:

Ügyességi játékok:

 • 3 fős csapatok véletlen szerű kiválasztása után, mindhárom csapattagnak fel kell állni. A leggyorsabb csapat nyer.

Gyorsasági játékok:

 • 3 fős csapatok bójakerülési versenye. A leggyorsabb csapat nyer.

Gyorsasági SUP surfing játékok:

 • 1 fő felállva evezés bójakerülési verseny (időre). Egyéni illetve csapat váltóversenyre is van lehetőség.

Buli része:

 • SUP-ozás, korlátok nélküli pancsolás.

Az eddigi tapasztalatok alapján, a SUP-ozás korlátok nélkül kimeríti a 2 órás időintervallumot, de kérés esetén a játékok is megrendezésre kerülhetnek.

A parton tartózkodók számára felejthetetlen élményt biztosítanak a látottak amit fotók, videók  készítésével megörökíthetnek és így emlékként bármikor megtekinthetnek. A jó szórakozás garantált.

Természetesen első a biztonság, így a SUP csapatépítő tréning úszni nem tudók számára Szigorúan Tilos! Gyakran előfordul, hogy egy nagyobb csoport tagjai között van néhány személy, aki nem tud úszni, esetleg nem szeretne vízbe menni. Emiatt viszont nem kell a többieknek lemondani erről a szórakoztató programról, a vízből kimaradóknak is szívesen készülünk olyan aktivitásokkal, hogy számukra is igazi élmény legyen a nap.

Ezen programok során szakképzett vízi mentő is jelen van a helyszínen. A vízimentő jelenléte garantálja a csapattagok biztonságérzetét, és probléma esetén azonnali és szakszerű ellátását. Bár szerencsére beavatkozásra még nem volt szükség, de mint már írtuk is, mindig a biztonság az első.

Sárkányhajózás

A sárkányhajózás is egy kiváló módja a csapategység erősítésének, az irodából kiszakadva önfeledt szórakozás közben ismerik meg egymást jobban a munkatársak. Sárkányhajó versenyeink során pedig a versenyszellem tovább erősíti a kohéziót, különösen az az egy hajóban evezők között.

Evezés

A koncepció nagyon hasonló a sárkányhajós tréninghez, egy kis versenyzés, kellő mennyiségű szórakozással és kikapcsolódással ötvözve, mely során természetesen a fürdés sem maradhat el. Egy igazi fiatalos csapatépítő nem csak fiataloknak.

Quad túra

Gondolva azokra is, akik nem érzik teljesen komfortosan magukat a vízen, nekik találtuk ki az egyik szárazföldi outdoor teambuilding programunkat, a quad túrát, mely elsősorban a szórakozásról és kikapcsolódásról szól.

Indoor csapatépítés

Beltéri csapatépítő tréningjeink minden outdoor programunk esetén szóban jöhet „B” tervnek, de természetesen önállóan is megállja a helyét. Inkább munkahétvége van, esetleg egy konferencia, de jól jönne közben egy kis rekreációs tevékenység a résztvevőknek? Nekünk csak terem kell a szállodában és minden másról mi gondoskodunk. Eszköztárunkban rengeteg olyan aktivitás van, amik közül könnyedén implementálhatunk a tréningbe megfelelő feladatokat. Akár játékosabb, könnyedebb jellegű a tréning, akár ha komolyabb hangvételű, több agyi aktivitást igénylő feladattal.

Kérj ajánlatot egyszerűen!

Gyorsított ajánlatkérés
  adataim kezeléséhez és elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatót

  Sikeres ajánlatkérés esetén egy megerősítő oldalra kerültök. Ha ez nem történt meg, valami hiba történhetett. Ebben az esetben kérünk titeket, hogy próbáljátok újra, vagy írjatok az info@balatonpro.hu címre. A gyorsított ajánlatkérésre lehetőség szerint, 24 órán belül válaszolunk, de ha nagyon sürgős telefonon azonnal elértek minket.

  Telefonos Elérhetőségeink

  Hajóbérlés: +36 70 492 5981

  Csapatépítés: +36 30 9061 407

  Rendezvényszervezés, rendezvénytechnika: +36 70 240 2851

  Szeretnél azonnal értesülni akcióinkról?