BalatonPRO – beszállítás

Minden vitorlásunkra a Kék darunál lehet beszállni. Ezért az indulási időpont előtt 10-15 perccel érdemes előbb érkezni a helyszínre. Előfordulhat, hogy mégis máshol történik beszállítás, ha ez helyzet, akkor azt a helyszínen jelezni fogjuk.

Fontos tudnivalók:

1. A Darunál wc használati lehetőség sajnos nincs, ezért az indulás előtt kérjük, hogy menjenek el wc-re. A legtöbb hajónkon van wc, amit pisilésre lehet használni, viszont nagyobb csoportok esetén ez igen hosszadalmas procedúra lehet.

2. Amikor a helyszínre érnek keressenek minket. Mindig lesz ott egy kollégánk, aki segít abban, hogy melyik hajóra kell felszállni! Elérhetőségünk: 06 70 492 5981

3. Egy időben akár, 4-5 hajónk is indul ill. a vitorlások sebességét a szél erősen befolyásolja. Ezért előfordulhatnak kisebb csúszások az eredetileg megadott induláshoz képest. Ezért előre is elnézést kérünk!

KÉPEK A BESZÁLLÍTÁS HELYSZÍNÉRŐL, IDE KELL ÉRKEZNI! ⇓

Általános kérdések

Honnan indulnak a vitorlások? Van lehetőség a bázis kikötőn kívül máshonnan is indulni?

A vitorlásaink alap esetben Siófokról indulnak. Kérhető indulás más kikötőkből is (pl.: Füred, Tihany, Alsóörs), viszont ennek felára van, ami 24.000 Ft. Vannak esetek, amikor nem megoldható más kikötőkből való indulás, ezért minden esetben érdemes munkatárunkkal egyeztettni. 

Hol van a bázis kikötő? Hol van az indulás helyszíne?

A BalatonPRO bázisa Siófokon található a Stefánia vitorlás kikötőben. A kikötő címe vitorlás utca 16. 

A vitorlázás ideje alatt lehet fürödni a Balatonban?

Igen, amennyiben az időjárás engedi. Vannak olyan helyzetek (erős szél), amikor veszélyes lenne a vízbe menni. Minden esetben a hajóvezető dönti el, hogy fürödhetnek-e, mert teljes mértékben az övé a felelősség.

Vitorlázásra alkalmatlan időjárás esetén mi történik?

Vitorlázásra alkalmatlan időjárás esetén (viharos szél, szakadó eső) minden esetben díjmentesen adunk új időpontot. Ha ez az opció nem felel meg, akkor egy ajándék vouchert állítunk ki a foglaló értékében, amely akár a következő szezonban is felhasználható. 

Milyen ruhában kell lenni a vitorlázás ideje alatt? Hogyan öltözzünk fel?

Nincsenek különleges elvárásaink az öltözködést tekintve. Érdemes mindig az időjárásnak megfelelően öltözni, figyelembe véve azt is, hogy a vizen általában hűvösebb van, mint a parton.

Van lehetőség időpont módosításra?

Általában rugalmasak vagyunk, amikor rajtunk kívülálló okok miatt szeretnének időpontot módosítani. Az ilyen kéréseket írásban várjuk és ott jelzünk visssza a lehetséges megoldásokról. 

Kit keressünk, amikor a helyszínre érünk?

Amennyiben nem adunk meg külön elérhetőséget, akkor minden esetben a következő számot hívják, amikor a címre érnek: 06 70 492 5981

Hol tudunk parkolni?

A parkolás fizetős. A vitorlás utcában és közvetlenül a kikötő melett is. A legközelebbi inygenes parkoló körülbelül 500 – 1000 m-re van a kikötőtől. 

Hogy történik a fizetés?

Két részletben lehet fizetni. A teljes összeg 50%-át előre utalással kérjük, mint foglaló, a fennmaradó összeg pedig a helyszínen készpénzzel,kártyával vagy szintén utalással rendezhető.

A foglalót visszautalják, ha nem valósul meg a program?

Abban az esetben ha miattunk hiúsul meg a program akkor igen. Vitorlázásra alkalmatlan időjárás vagy a bérlő miatt meghíusuló program esetén új időpontot adunk vagy egy vouchert álítunk ki a foglaló értékében.

Bérlő miatt meghíusult program esetén nem vagyunk kötelesek új időpontot biztosítani. Viszont mindig igyekszünk teljesíteni ezt a kérést.

Ki lehet kötni más kikötőkben? Van BAHART matrica a vitorlásokon?

A legtöbb vitorlásunkon van BAHART matrica, tehát díjmentesen ki tudnak kötni a hajóink bármelyik BAHART kikötőben.

Hajóvezetővel történő bérlés esetén is van lehetőség kikötni más helyeken mint például Alsüörs, Tihany, Balatonfüred. Ez a program 6-8 órás bérlés esetén valamint ideális szél melett kivitelezhető.

Kisállatot (kutyus, cica stb.) hozhatunk magunkkal?

Alap esetben nem. Vannak olyan esetek, amikor igen. Például, ha nagyon pici kutyusról, cicáról van szó, akinek nem hullik a szőre. 

Kisbaba, csecsemő részt vehet a vitorlás programon?

3 éves kor alatt nem vállaljuk gyerekek vitorláztatását!

Saját ételt és italt hozhatunk magunkkal?

Tudunk bekészíteni étel és italcsomagot, de ezt nem kötelező igénybe venni. Lehet hozni sajátot is, aminek egy 1.000 Ft-os dugúdíja van. Ezért cserébe műanyag poharakat biztosítunk. Illetve ez a költség fedezi a plusz takarítás díját is. 

Hogyan lehet lemondani a foglalást?

A foglalás bármikor lemondható. Ebben az esetben a foglalót nem áll módunkban visszautalni és új időpontot sem vagyunk kötelesek adni, de igyekszünk rugalmasan kezelni a hasonló helyzeteket.

Melyik vitorlással megyünk majd?

Hajóbérlés esetén (hajóvezető nélkül) a bérlő választja ki, hogy melyik hajót szeretné. Viszont hajóvezetővel együtt történő bérlés esetén minimum 2 napos bérlési idő az, ahol biztosítjuk a hajóválasztás jogát. Ennél rövidebb túra esetén, mi fogjuk kiválasztani, hogy melyik vitorlással mennek majd.

Lánybúcsúval kapcsolatos kérdések

Mit tartalmaz az italcsomag?

A vitorlázás ideje alatt korlátlan mennyiségben biztosítjuk a következő italokat: sör, bor, pezsgő, Coca Cola, Fanta narancs, almalé és vizek. A csomag rugalmasan módosítható, például, ha nem szeretnétek sört, de több pezsgőt igen, akkor csak jeleznetek kell. 

Hova szólnak a wellness belépők?

Wellness belépők a kikötő melletti prémium szállodába szólnak, ahol a bulit pihenhetitek ki. A vitorlázás másnapján vagy aznap reggel 8-tól este 20-ig vehető igénybe.

Hogyan történik a fizetés?

A fizetés két részletben történik. A teljes összeg felét előre utalással kérjük, a fennmaradó sszeget pedig a helyszínen tudjátok majd rendezni. Vagy készpénzben vagy kártyás fizetéssel. 

Milyen lesz a szállás? Több vitorláson alszunk?

Szállást a vitorlásainkon tudunk adni. A vitorlásokon 5-6 fekhely van. Tehát 4-5 fős csoportnak elég egy hajó, ennél nagyobb létszámú csapatoknak (max. 11 fő) pedig 2 vitorlást adunk éjszakára. A legnagyobb hajónkon (Elan 45) 10 fekhely van, ha együtt szeretne maradni a csapat éjszakára is akkor ezt előre jelezzétek, mert csak ezen a hajón megoldható ez a kérés.

Hogyan alakul a 2 órás vagy a 6 órás vitorlás program?

A vitorlázás minimum időtartama 2 óra a maximum pedig 6 óra. Természetesen választhattok 3,4 vagy 5 órás vitorlás programot is. A 2-3-4 órás túrába egy panorámakör megtétele fér bele, fürdéssel a Balatonban, szórakozással, italozással egybekötve. Az 5-6 órás programba (ideális szél esetén!) akár egy túlparti kikötés is belefér Alsóörsön, Tihanyban vagy Füreden.

Kapunk ágyneműt?

Ágyneműt sajnos nem tudunk biztosítani. Ezért készüljetek saját ágyneművel vagy hálózsákkal, ha kényelmesebben szeretnétek aludni. 

Hova szólnak a bulibelépők?

A bulibelépőket grátiszban adjuk a csomagba, amelyek a La Siestaba szólnak. 

Mikor foglalhatjuk el a szállást? Reggel mikor kell elhagyni a szállást?

A szállást este 20:00-22:00 között lehet elfoglalni általában és reggel 09:00-ig kell elhagyni. Ha változnak ezek az időpontotk akkor azt a helyszínen jelezni fogjuk nektek.

Milyen programok közül választhatunk, ha lánybúcsút szervezünk?

Választhatjátok, hogy csak vitorláztok vagy választhattok a csomagajánlataink közül. A három csomag (felejthetetlen hétvége, éjjel soha nem érhet véget, tartalmas percek) leírása megtekinthető a következő linken: https://balatonpro.hu/lanybucsu-balaton/

Mi történik rossz idő esetén?

Vitorlázásra alkalmatlan időjárás esetén, sajnos nem tudjuk ugyan azt az élményt garantálni, mint jó időben. Az rossz idő a vitorlás részt teszi tönkre, amire B opciót nem tudunk adni. Továbbá a szállás szempontjából is kellemetlen lehet az esős, viharos időjárás. A többi csomagelem (wellness, italcsomag, bulibelépő) minden esetben adott.

Visszakapjuk a foglalót, ha nem valósul meg a program?

A program 3 okból nem valósulhat meg:

1. Vitorlázásra alkalmatlan idő: ebben az esetben a foglaló nem jár vissza. Új időpontot adunk vagy egy ajándék vouchert állítunk ki a foglaló értékében.

2. Részünkről történik valami, ami miatt nem valósulhat meg a program: Ebben az esetben természetesen visszautaljuk ha foglalót ha szeretnétek, vagy új időpontot biztosítunk.

3. Részetekről történik valami, ami miatt nem valósul meg a program: Ebben az esetben nem vagyunk kötelesek új időpontot adni sem a foglalót visszautalni. Viszont próbálunk rugalmasak maradni és a legtöbb esetben új időpontot adunk vagy egy vouchert állítunk ki a foglaló értékében.