Balatoni vitorlázás kapitánnyal - Az élmény, amit mindenkinek ki kell próbálnia

A vitorlázás egyre nagyobb népszerűségnek örvend Magyarországon, ezért egyre többen szeretnék az élményt kipróbálni, viszont képesítés hiányában nincsen rá lehetőségük. Nekik alakítottuk ki a balatoni vitorlázás kapitánnyal csomagjainkat, ahol hajóink kapitánnyal együtt bérelhetőek.

balatoni vitorlázás kapitánnyal - balatonpro.hu

Előfordul, hogy valaki viszonylag hamar belátja, hogy a vitorlázás mégsem neki való sport, és csak azért maradna egész nap a fedélzeten, mert nem szeretné, hogy kárba menjen az egész napra szóló bérleti díj. Gondolva az ilyen esetekre, 2 órás kapitánnyal történő vitorlázásra is lehetőség van, így aki nem teljesen biztos a dolgában, annak ezt a kedvező csomagot javasoljuk. Ami jóval kisebb anyagi ráfordítással jár, mint egy egész napos bérlés, és lehetőség szerint hosszabbítható, ha tetszik az élmény.

Természetesen van lehetőség van egész napos vitorlázásra is (8 órás hajó + kapitány bérlés) is. Illetve a bérlés idejét teljesen rugalmasan is alakítjuk, ahogy a vendégek ideje engedi, így akár a 3-4-5 órás vitorlázás is megoldható.

Kisgyermekes családoknál javasoljuk első sorban a rövidebb hajó bérlést, és a nagyobb hajókat. Ha még is egy egész napot szeretnének vízen tölteni akkor egy-egy túlparti séta, fagyizás vagy ebéd jól kiegészítheti a programot. A hajóvezetővel történő vitorlázásaink alapesetben siófoki indulással értendők, de külön kérés esetén más indulási és érkezési hely is lehetséges.

Néhány ajánlott úti cél és program Siófokról:

Tihany: egy séta az apátsághoz és egy finom ebéd a parton, örök klasszikus

Balatonfüred: a sétányon számos minőségi étterem közül választhatnak az oda látogatók, az ebédet pedig egy finom fagyival is érdemes megkoronázni.

Csopak: véleményünk szerint az északi part egyik legjobb étterme itt található. A közvetlen kikötőhellyel rendelkező hely ízletes ételekkel várja a vendégeket, és nem mellesleg közvetlenül a parton van, a bejáratától akár néhány méterre is ki lehet kötni.

A felsorolt kikötési lehetőségek Siófokról vitorlázva optimális esetben nagyjából 2-3 órányi távolságra vannak, így ezek a programok elsősorban egész napos bérlés esetén jöhetnek szóba.

Sokan érdeklődnek Badacsony iránt is, Siófokról viszont vitorlással ez nehezen elérhető, még jó szél viszonyok esetén is 8-10 órás út. Így ez egy napos bérléssel nem opció, viszont aki egy teljes hétvégére szeretne vitorlást bérelni kapitánnyal, azoknak egy igazi kalandos és eseménydús hétvége kerekedik a programból.

Fonyódi vitorlásunk viszont tökéletes megoldás lehet azoknak, akik mindenképpen vízen szeretnének eljutni Badacsonyba. Fonyódról Badacsony nagyjából 1 órányi távolságra van optimális szélviszonyok esetén, így innen könnyedén elérhető egy túlparti borkóstoló vagy kirándulás.

A fentiekből kiderül, hogy a balatoni vitorlázás kapitánnyal elnevezésű szolgáltatásunk hosszabb programot is jelenthet. Egész napos programokhoz igény esetén konkrét úti célokat, látnivalókat és programokat is ajánlunk azok számára, akik nem rendelkeznek kimondott elképzelésekkel.

 

 

GYORSÍTOTT AJÁNLATKÉRÉS
 

 

IDŐJÁRÁS GARANCIÁT BIZTOSÍTUNK:

Sokan kérdezik - teljesen jogosan - hogy mi van, ha alkalmatlan az időjárás a vitorlázásra? (Alkalmatlan időjárás alatt a szakadó esőt és a viharos szelet értjük. Borús időben egy jó szél mellett tökéletes a vitorlás élmény.)

Ha az időjárás miatt hiúsul meg a vitorlázás, díjmentesen biztosítunk új időpontot, ha erre nincsen lehetőség, akkor pedig maradéktalanul visszautaljuk a programra elutalt foglalót. Sajnos előfordul, amikor összejön minden; rossz az idő a vitorlázásán napján, máskor pedig nem tudja összehozni a társaság az ismétlést. Épp elég kellemetlen, hogy a várt élmény nem jön össze, az a legkevesebb a részünkről, hogy mi sem számítunk fel emiatt semmilyen költséget.

 

           VÁLASZTHATÓ VITORLÁSAINK

 

 

A néhány órás vitorlás kirándulások alkalmával, ha nincsen külön igény valamelyik hajóra, akkor a társáság létszáma alapján biztosítunk megfelelő méretű vitorlást. A legkisebb hajónk is 6 fő befogadására alkalmas, így 2-4 fő esetén bármelyik vitorlásunkkal kivitelezhető a program. Ha valakinek megtetszett kimondottan az egyik vitorlásunk, akkor a szabad kapacitás függvényében nagyon szívesen visszük azzal. Viszont, ha valaki pont abban az időpontban vinné mondjuk több napra, sajnos akkor egy másikkal tudjuk csak lebonyolítani a programot. Abban az esetben, ha valaki ragaszkodik kifejezetten egy vitorlásunkhoz, egész napos (8 órára) bérléssel tud teljesen biztosra menni. Ilyenkor a vitorlázás díjszabása úgy alakul, hogy a fenti linken megtalálható hajónk bérleti díja az adott napra + a kapitány 19.000 Ft a 8 óra hosszára.