Vitorlás kirándulás kapitánnyal

Balatoni vitorlázás kapitánnyal – Az élmény, amit mindenkinek ki kell próbálni

A vitorlázás egyre nagyobb népszerűségnek örvend Magyarországon, ezért egyre többen szeretnék az élményt kipróbálni, viszont képesítés hiányában nincsen rá lehetőségük. Nekik alakítottuk ki a balatoni vitorlázás kapitánnyal csomagjainkat, ahol hajóink kapitánnyal együtt bérelhetőek. Gyakran feltett kérdés kedves vendégeink részéről, hogy rajtuk kívül lesznek-e mások is a hajón. Kizárólag teljesen privát vitorlás kirándulásainkat ajánlunk, így a kapitányunkon kívül csak azok a személyek tartózkodnak a fedélzeten, akik egy társaságból valók. Ez természetesen 2 fő esetén is így van, ha 10 fős hajónk szabad csak az általuk választott időpontban, akkor is csak ők ketten fognak vitorlázni abban az időpontban.

vitorlás kirándulás kapitánnyal

Privát vitorlás kirándulások a Balatonon

Előfordul, hogy valaki viszonylag hamar belátja, hogy a vitorlázás mégsem neki való sport, és csak azért maradna egész nap a fedélzeten, mert nem szeretné, hogy kárba menjen az egész napra szóló bérleti díj. Gondolva az ilyen esetekre, 2 órás kapitánnyal történő vitorlázásra is lehetőség van, így aki nem teljesen biztos a dolgában, esetleg alapból kevesebb ideje van a programra, annak ezt a kedvező lehetőséget javasoljuk. Ami jóval kisebb anyagi ráfordítással jár, mint egy egész napos bérlés, és lehetőség szerint hosszabbítható, ha tetszik az élmény.

Természetesen van lehetőség van egész napos vitorlázásra is (8 órás hajó + kapitány bérlés) is. Illetve a bérlés idejét teljesen rugalmasan is alakítjuk, ahogy a vendégek ideje engedi, így akár a 3-4-5 órás vitorlázás is megoldható. Ha nem egész napos bérlésről van szó, akkor a várható létszám alapján biztosítunk vitorlást alapesetben. Amennyiben valakinek egy hajónk jobban tetszik, mint a többi, akkor természetesen megpróbáljuk elsősorban azzal kivinni őket. Viszont egy pár órás bérlésnél nem tudjuk garantálni, hogy a választott hajónkon kapnak helyet, ha más egész napra bérelné akkor, ő élvez prioritást.

Kisgyermekes családoknál javasoljuk első sorban a rövidebb hajó bérlést, és a nagyobb hajókat. Ha még is egy egész napot szeretnének vízen tölteni akkor egy-egy túlparti séta, fagyizás vagy ebéd jól kiegészítheti a programot. A hajóvezetővel történő vitorlázásaink alapesetben siófoki indulással értendők, de külön kérés esetén más indulási és érkezési hely is lehetséges.

Ajánlott úti célok és program siófoki indulás esetén

Tihany: egy séta az apátsághoz és egy finom ebéd a parton, örök klasszikus. Bátran ajánljuk úti célként pároknak, családoknak, akik egy kellemes és nyugodt napot szeretnének eltölteni a Balatonon.

Balatonfüred: a sétányon számos minőségi étterem közül választhatnak az oda látogatók, az ebédet pedig egy finom fagyival is érdemes megkoronázni.

Csopak: véleményünk szerint az északi part egyik legjobb étterme itt található. A közvetlen kikötőhellyel rendelkező hely ízletes ételekkel várja a vendégeket, és nem mellesleg közvetlenül a parton van, a bejáratától akár néhány méterre is ki lehet kötni.

A felsorolt kikötési lehetőségek Siófokról vitorlázva optimális esetben nagyjából 2-3 órányi távolságra vannak, így ezek a programok elsősorban egész napos bérlés esetén jöhetnek szóba. Jó széllel 2 óra alatt át lehet érni a túlpartra, így elképzelhető, hogy már akár egy 5 órás bérléssel kivitelezhetők az alábbi programok. De így maximum 1 óra lenne az ebédre/sétára. 6 órás kirándulás esetén már szinte biztos, hogy belefér egy fent említett túra.

Sokan érdeklődnek Badacsony iránt is, Siófokról viszont vitorlással ez nehezen elérhető, még jó szél viszonyok esetén is 8-10 órás út. Így ez egy napos bérléssel nem opció, viszont aki egy teljes hétvégére szeretne vitorlást bérelni kapitánnyal, azoknak egy igazi kalandos és eseménydús hétvége kerekedik a programból. Akár több megállót is be lehet iktatni útközben, így az út sem tűnik annyira hosszúnak, illetve a látnivalók száma is növekszik.

Fonyódi vitorlásunk viszont tökéletes megoldás lehet azoknak, akik mindenképpen vízen szeretnének eljutni Badacsonyba. Fonyódról Badacsony nagyjából 1 órányi távolságra van optimális szélviszonyok esetén, így innen könnyedén elérhető egy túlparti borkóstoló vagy kirándulás.

A fentiekből kiderül, hogy a balatoni vitorlázás kapitánnyal elnevezésű szolgáltatásunk hosszabb programot is jelenthet. Egész napos programokhoz igény esetén konkrét úti célokat, látnivalókat és programokat is ajánlunk azok számára, akik nem rendelkeznek kimondott elképzelésekkel.

A táblázatban szereplő árakat siófoki indulás esetén tudjuk garantálni, mivel bázisunk, ezáltal hajóink többsége itt található. Balatonfüredi, tihanyi és alsóörsi indulás esetén a szabad kapacitás függvényében érvényesek lehetnek ezek az árak, de egyéb esetekben időszaktól függően 25.000-30.000 Ft közötti átállási felárral kell számolni. Ezt pontosan kollégáink tudják megmondani a foglalási szándék jelzésének alkalmával. A felsoroltakon kívüli kikötőkből is van lehetőség az indulásra, de ezekkel kapcsolatban szintén előzetes egyeztetés szükséges.

Időjárás garanciát biztosítunk

Sokan kérdezik – teljesen jogosan – hogy mi van, ha alkalmatlan az időjárás a vitorlázásra? (Alkalmatlan időjárás alatt a szakadó esőt és a viharos szelet értjük. Borús időben egy jó szél mellett tökéletes a vitorlás élmény.)

Ha az időjárás miatt hiúsul meg a vitorlázás, díjmentesen biztosítunk új időpontot, ami rugalmasan, akár a következő évre is áttolható, ha arról van szó. Sajnos előfordul, amikor összejön minden; rossz az idő a vitorlázásán napján, máskor pedig nem tudja összehozni a társaság az ismétlést. Épp elég kellemetlen, hogy a várt élmény nem jön össze, az a legkevesebb a részünkről, hogy mi biztosítunk helyette díjmentesen egy új időpontot.

Általános tudnivalók

A néhány órás vitorlás kirándulások alkalmával, ha nincsen külön igény valamelyik hajóra, akkor a társáság létszáma alapján biztosítunk megfelelő méretű vitorlást. A legkisebb hajónk is 6 fő befogadására alkalmas, így 2-4 fő esetén bármelyik vitorlásunkkal kivitelezhető a program. Ha valakinek megtetszett kimondottan az egyik vitorlásunk, akkor a szabad kapacitás függvényében nagyon szívesen visszük azzal. Viszont, ha valaki pont abban az időpontban vinné mondjuk több napra, sajnos akkor egy másikkal tudjuk csak lebonyolítani a programot. 

Ételt, italt nyugodtan fel lehet hozni a hajóra, de igény esetén mi is szívesen készítünk be italcsomagokat. Választható italcsomagjaink korlátlan fogyasztást foglalnak magukba a program idejére:

Alkoholmentes italcsomag:

 • Rostos és savas üdítők
 • Savas és mentes víz

Alkoholos italcsomag:

 • Mentes italok
 • Prémium sörök
 • Vörös, fehér és rozé bor – Bujdosó, a Hullám Terasz ház bora

A siófoki kikötőben található bár is a mi üzemeltetésünk alatt áll, így az sem probléma, ha valaki előre nem tervezett italcsomagot, a helyszínen is gond nélkül pótolható. Illetve, ha időben szólnak akkor étel bekészítést is vállalunk. Nagyon finom grill ételeink (100% szürkemarha burger, csirke steak, tarja steak, grillezett garnéla nyárs, stb.) vannak, bátran ajánljuk mindenkinek. Ráadásul a Balaton egyik legszebb panorámája tárul elénk bár teraszán, így a program része lehet a vitorlázás előtt egy finom ebéd, esetleg utána egy hangulatos vacsora a naplementében.

Gyakran felmerülő kérdés, hogy milyen ruhában érkezzenek vitorlázni. Az időjárásnak megfelelő öltözet és a kényelem az elsődleges szempont minden esetben. Tavasszal és ősszel javasolt melegebb ruhát, széldzsekit hozni akkor is, ha szép az idő, a vízen menet közben mindig hűvösebb az érzet. Ha esetleg nincs rá szükség mégsem, a hajóban elfért a váltás ruha. A fehér talpú cipőt megköszönjük, de nyáron a hőségben a papucs is belefér, főleg ha tervben van a fürdés.

BalatonPRO

Ajánlatkérés

A gyorsított ajánlatkérésre lehetőség szerint, 24 órán belül válaszolunk, de ha nagyon sürgős telefonon azonnal elértek minket. Természetesen a megszokott e-mailen keresztül is nyugodtan felvehetitek velünk a kapcsolatot, ahogy nektek kényelmesebb.

Email

info@balatonpro.hu

Telefonos Elérhetőségeink

Hajóbérlés: +36 70 492 5981

Csapatépítés: +36 30 9061 407

Rendezvényszervezés, rendezvénytechnika: +36 30 9061 407

Cím

8600 Siófok, Vitorlás utca 16.  Melyik vitorlást bérelnéd?

  További szolgáltatások:


  adataim kezeléséhez és elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatót

  Szeretnél azonnal értesülni akcióinkról?