Vitorlás bérlés

Vitorlás bérlés Balaton – PRO módra – minőségi hajók elérhető áron

Célunk, hogy széles választékkal, elérhető áron, minőségi vitorlás bérlés szolgáltatást nyújtsunk vendégeinknek a Balatonon. Legyen szó egy rövidebb időtartamról, vagy akár egy hetes bérlésről. Flottánkat 12 db 27-45 láb közötti vitorlás alkotja, így mindenki megtalálhatja köztük a neki megfelelőt. Hajóink többsége a siófoki Stefánia vitorlás kikötőben található, de több más helyszínen is (Balatonföldvár, Balatonfüred, Alsóörs, Balatonkenese) is rendelkezünk vitorlás hajóval és a hozzájuk tartozó kikötőhellyel.

Igény esetén a hajók átadása előzetes egyeztetést követően, ezen kikötőkben is történhet a szabad kapacitásaink függvényében. Mindegyik szóban forgó hely a Bahart kikötőlánc tagja, a társaság kikötői a Balaton közel 20 településén várják a vitorlázókat. Bahart felségjelzéssel rendelkező hajók a társaság kikötőit díjmentesen használhatják. 2024-től minden charter cég 30 ingyenes kikötés kap díjmentesen, egyébként pedig 15.000 Ft-ba kerül egy kikötés. Az anyakikötőben való kikötés és éjszakázás továbbra is ingyenes marad.

Szeretnénk, hogy a legtöbb bérlőnk részesüljön valamilyen szinten az ingyenes alkalmakból. Ezért mi minimum 3 napos bérlés esetén minden harmadik kikötési alkalmat kifizetünk. 

Vitorlás bérlés Balaton – 12 bérelhető vitorlás egész szezonban

Vitorlásaink 6, 8, 10 és 12 fő befogadására alkalmasak, kialakításuktól és típusuktól függően 4-10 alvóhellyel rendelkeznek, így együtt vitorlázó párok, kisebb-nagyobb családok és baráti társaságok is megtalálhatják a számukra ideális választást. A Bavaria, Jeanneau, Elan márka nevek már önmagukban jelzik a minőséget, de például a kevésbé ismert Contest 30, holland gyártmányú vitorlásunk az egyik legkedveltebb hajónk. Felszereltségüket tekintve mindegyik vitorlás hajónknál elsődleges szempont volt a kényelem, annak érdekében, hogy bérlőink a lehető legkomfortosabban érezzék magukat. Nagyobb és kisebb  hajóinkat is WC-vel, hűtővel, hangtechnikával illetve a kötelező eszközökkel szereltük fel. Továbbá  felár ellenében különböző ételek és italok bekészítésére is van lehetőség.

Friss jogosítvánnyal, kevesebb tapasztalattal rendelkezők számára igény esetén hajóvezetőt is biztosítunk a vitorlás bérlés mellé, akár csak a bérlés első néhány órájára is, amíg megismerkednek az adott vitorlással; kötélzetével, vitorlákkal, műszerekkel. Egyes vitorlásaink méretükből adódóan alkalmasabbak a gyakorlásra, bátran keressenek minket elérhetőségeinken, és szívesen ajánlunk vitorlást is személyre szabottan.

Akik valamely vitorlásunkat egy versenyre szeretné bérelni, annak alapesetben 15%-os felára van az alap bérleti díjhoz képest, a KÉK-Szalagra pedig 25% felárral tudjuk biztosítani hajóinkat.

A vitorlázás iránt még csak érdeklődők számára pedig a kapitányos vitorlás kirándulásainkat javasoljuk, ami akár egybeköthető egy gyors elméleti és gyakorlati alapoktatással.

Vitorlásaink

elan-45-Balatonpro
bavaria-44-balatonpro
Enter36-vitorlas-balatonpro
Bavaria-C34-BalatonPro
Bavaria-31-BalatonPro
Rebel-31-BalatonPro
Jeanneau-Rush-31-BalatonPro
Bavaria30-Plus-Balatonpro
Contest30-BalatonRRO
Pion-vitorlas-balatonpro
Naver-29-BalatonPro
Motoros-yacht
Elan 45
Bavaria 44
Enter 36
Bavaria C34
Bavaria 31
Rebel 31
Jeanneau Rush 31
Bavaria 30 Plus
Contest 30
Pion 30
Naver 29
Motoros yacht
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
 

Általános tudnivalók a balatoni vitorlás bérlésről

Vitorlás bérlés Balaton szolgáltatásunk szezonja április 1-től november 30-ig tart, vitorlásaink is normál esetben ebben az időszakban bérelhetők. Huzamosabb hidegfront esetén, elképzelhető, hogy nincsen vízen az összes hajónk november végéig, de vitorlázásra alkalmas időjárás esetén biztosítjuk őket bérlőinknek használatra.

Egy napos bérlés alkalmával az egész nap 8 óra hosszát jelent alapvetően, de ha nincs közvetlen csere, akkor nem nézzük az órát, nem probléma, ha egy-két órával később hozzák vissza a hajót.

A hajóink többségének bázis kikötője a siófoki Bahart vitorlás kikötő, így alapesetben itt történik a hajók átadása és átvétele. Balatonfüreden, Alsóörsön és Balatonföldváron is vannak vitorlásaink, ezeknél a hajóknál ezek a kikötők számítanak kiindulási pontnak. Hosszabb időtartamú bérlés esetén megoldható az is, hogy a választott hajót nem a báziskikötőjében vegyék át kedves bérlőink, de ehhez mindenképpen előzetes egyeztetés szükséges. Mivel minden vitorlásunk a Bahart kikötőlánc valamelyik kikötőjében rendelkezik hellyel, a Balatonon közel 20 kikötőben köthetnek ki.

Ajánlott úti célok, vitorlás kikötők, túraútvonalak

Tekintve, hogy vitorlásaink többsége a siófoki kikötőben állomásozik, a leggyakrabb desztinációk Tihany, Balatonfüred, Csopak és Alsóörs. Egyrészt, mert ezek a települések elérhető közelségben vannak akár egy napos bérlés esetén is, másrészt pedig tényleg érdemes kikötni ezeken a településeken. Ez a néhány bekezdés elsősorban azoknak szól, akiknek még nincs akkora tapasztalatuk a Balatonon. Talán eddig máshol vitorláztak, esetleg nem rég lett meg a kishajó vezetői engedélyük, a lényeg, hogy szívesen vesznek minden ajánlást és infót.

1 napos túralehetőségek:

Normál szél esetén innen Siófokról a túlpart egy útja átlagosan 2 óra hosszát vesz igénybe. Alsóörs kicsit közelebb van, kb. másfél óra alatt oda lehet érni, Tihany, Csopak és Balatonfüred pedig nagyjából 2 óra. Mivel az egész napos bérlés legalább 8 óra hosszát jelent, így látható, hogy az alábbi úti célok egytől egyig lehetséges opciók lehetnek kikötésre. Ráadásul az összes felsorolt településen van Bahart kikötő, így hajóinkkal mindegyikben ingyenes kikötésre van lehetőség.

Ha tényleg jó szél van, és nem töltenek el több órát valamelyik túlparti kikötőben, akkor akár két desztináció is beleférhet egy napba. Füreden vagy Csopakon egy finom ebéd, utána pedig irány Tihany. Feltétlen ki sem kell kötni, az öbölben csobbanni egyet már önmagában remek időtöltés. De ha belefér az időbe, akár egy séta vagy egy fagyizás erejéig mindenképpen érdemes kikötni.

Több napos opciók:

Természetesen több napos bérlés esetén is tökéletes választás bármelyik fent említett település, de itt már nem kell feltétlen a keleti medencében gondolkozni. A vitorlás bérlés Balatoni nyugati medencéjét tekintve is optimális, szinte minden jelentősebb településen van Bahart kikötő, így a kikötés továbbra is ingyenes bérlőinknek. Siófokhoz legközelebb nyugati kikötő Balatonföldvár, mely amellett, hogy a Balaton legnagyobb vitorlás kikötője, vitathatatlanul az egyik legszebb is. Kicsit tovább haladva a déli parton Balatonszemes, Balatonlelle megállókkal és Fonyód végállomással tervezhetünk. Megfelelő szélviszonyok mellett Siófok – Fonyód távolság megálló nélkül 7-8 óra körülbelül, így nyáron beleférhet akár egy napba is. És végül, de nem utolsó sorban az egyik legkeresettebb úti cél, Badacsony. Fonyódhoz nagyjából hasonló távolságra van Siófoktól, és valóban az egyik legszebb látványosság, különösen vitorlással. Nyilván a legideálisabb, ha valakinek lehetősége van több napra, akár egy hétre vitorlást bérelni, de látva a rengeteg lehetőséget, rövidebb időtartamba is sok minden belefér.

BalatonPRO

Ajánlatkérés

A gyorsított ajánlatkérésre lehetőség szerint, 24 órán belül válaszolunk, de ha nagyon sürgős telefonon azonnal elértek minket. Természetesen a megszokott e-mailen keresztül is nyugodtan felvehetitek velünk a kapcsolatot, ahogy nektek kényelmesebb.

Email

info@balatonpro.hu

Telefonos Elérhetőségeink

Hajóbérlés: +36 70 492 5981

Csapatépítés: +36 30 9061 407

Rendezvényszervezés, rendezvénytechnika: +36 30 9061 407

Cím

8600 Siófok, Vitorlás utca 16.    Melyik vitorlást bérelnéd?

    További szolgáltatások:


    adataim kezeléséhez és elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatót

    Szeretnél azonnal értesülni akcióinkról?