Általános kérdések

Honnan indulnak a vitorlások? Van lehetőség a bázis kikötőn kívül máshonnan is indulni?

A vitorlásaink alap esetben Siófokról indulnak, de kérhető indulás más kikötőből is. Más helyszínről való indulásnak felára van. Amennyiben ilyen igényük van, kérem az ajánlatkérés során vagy telefonon jelezzék. A kérés nem minden esetben megoldható.

Hol van a bázis kikötő? Hol van az indulás helyszíne?

A cég bázisa Siófokon található. Innen indul a legtöbb túránk is itt tudják átvenni a legtöbb itorlásunkat hajóbérlőink.

Az inulás helyszíne: 8600 Siófok vitorlás utca 16. 

A vitorlázás ideje alatt lehet fürödni a Balatonban?

Igen, amennyiben az időjárás engedi. Vannak olyan helyzetek (erős szél), amikro veszélyes lenne a vízbe menni. Minden esetben a hajóvezető dönti el, hogy fürödhetnek-e, mert teljes mértékben az övé a felelősség. 

Vitorlázásra alkalmatlan időjárás esetén mi történik?

Vitorlázásra alkalmatlan időjárás esetén (viharos szél, szakadó eső) minden esetben díjmentesen új időpontot biztosítunk. Ha ez az opció nem felel meg, akkor egy ajándék vouchert állítunk ki a foglaló értékében. 

Milyen ruhában kell lenni a vitorlázás ideje alatt? Hogyan öltözzünk fel?

Nincsenek specifikus elvárásaink az öltözködést tekintve. Érdemes mindig az időjárásnak megfelelően öltözni. Figyelembe véve azt is, hogy a vizen általában hűvösebb van, mint a parton. 

Van lehetőség időpont módosításra?

Rugalmasak vagyunk ebből a szempontból, de nem minden esetben tudjuk teljesíteni az ilyen jellegű kéréseket. Több tényezőtől is függ. Mindenképpen keressenek minket, ha ilyen szándékuk van és meglátjuk mit tehetünk. 

Kit keressünk, amikor a helyszínre érünk?

Amennyiben nem adunk meg kontaktot, akkor minden esetben a következő számot hívják, amikor a címre érnek: 06 70 492 5981

Hol tudunk parkolni?

Siófokon a Hotel Yacht parkolójában díjmentesen lehet megállni. A parkolóból 20 méter séta a kikötő.  

Hogy történik a fizetés?

Két részletben lehet fizetni. A teljes összeg 50%-át előre utalással kérjük, mint foglaló, a fennmaradó összeg pedig a helyszínen készpénzzel vagy kártyával rendezhető.

A foglalót visszautalják, ha nem valósul meg a program?

Abban az esetben ha miattunk hiúsul meg a program akkor igen. Vitorlázásra alkalmatlan időjárás vagy a bérlő miatt meghíusuló program esetén új időpontot adunk vagy egy vouchert álítunk ki a foglaló értékében. 

Bérlő miatt meghíusult program esetén nem vagyunk kötelesek új időpontot biztosítani. Viszont mindig igyekszünk teljesíteni ezt a kérést. 

Ki lehet kötni más kikötőkben? Van BAHART matrica a vitorlásokon?

Minden vitorlásunkon van BAHART matrica, tehát díjmentesen ki tudnak kötni a hajóink bármelyik BAHART kikötőben. 

Hajóvezetővel történő bérlés esetén is van lehetőség kikötni más helyeken mint például Alsüörs, Tihany, Balatonfüred. Ez a program 6-8 órás bérlés esetén valamint ideális szél melett kivitelezhető. 

Kisállatot (kutyus, cica stb.) hozhatunk magunkkal?

Alap esetben nem. Viszont nagyon kis testű kisállatok hajózását engedélyezni szoktuk. Ha a kisállat szőre erősen hullik, azért takarítási felárat szoktunk számolni. 

Kisbaba, csecsemő részt vehet a vitorlás programon?

3 éves kor alatt nem vállaljuk gyerekek vitorláztatását!

Saját ételt és italt hozhatunk magunkkal?

Igen, hozhatnak saját ételt és italt is. Valamint, tőlünk is igényelhetnek alkoholos vagy alkoholmentes italcsomagot és snack bekészítést is vállalunk.

Hogyan lehet lemondani a foglalást?

A foglalás bármikor lemondható. Ebben az esetben a foglalót nem áll módunkban visszautalni és új időpontot sem vagyunk kötelesek adni, de igyekszünk rugalmasan kezelni a hasonló helyzeteket. 

Melyik vitorlással megyünk majd?

Hajóbérlés esetén (hajóvezető nélkül) a bérlő választja ki, hogy melyik hajót szeretné. Viszont hajóvezetővel együtt történő bérlés esetén minimum 2 napos bérlési idő az, ahol biztosítjuk a hajóválasztás jogát. Ennél rövidebb túra esetén, mi fogjuk kiválasztani, hogy melyik vitorlással mennek majd. 

Lánybúcsúval kapcsolatos kérdések

Mit tartalmaz az italcsomag?

A vitorlázás ideje alatt korlátlan mennyiségben biztosítjuk a következő italokat: sör, bor, pálinka, pezsgő, üdítők és víz. A csomag rugalmasan módosítható, például, ha nems szeretnétek sört, de több pezsgőt igen, akkor csak jelezzétek Nekünk. 

Hova szólnak a wellness belépők?

Wellness belépők a kikötő melletti prémium szállodába szólnak, ahol a bulit pihenhetitek ki. A vitorlázás másnapján vagy aznap reggel 8-tól este 20-ig vehető igénybe.

Hogyan történik a fizetés?

A fizetés két részletben történik. A teljes összeg felét előre utalással kérjük, a fennmaradó sszeget pedig a helyszínen tudjátok majd rendezni. Vagy készpénzben vagy kártyás fizetéssel. 

Milyen lesz a szállás? Több vitorláson alszunk?

Szállást a vitorlásainkon tudunk adni. A vitorlásokon 5-6 fekhely van. Tehát 4-5 fős csoportnak elég egy hajó, ennél nagyobb létszámú csapatoknak (max. 11 fő) pedig 2 vitorlást adunk éjszakára. A legnagyobb hajónkon (Elan 45) 10 fekhely van, ha együtt szeretne maradni a csapat éjszakára is akkor ezt előre jelezzétek, mert csak ezen a hajón megoldható ez a kérés. 

Hogyan alakul a 2 órás vagy a 6 órás vitorlás program?

A vitorlázás minimum időtartama 2 óra a maximum pedig 6 óra. Természetesen választhattok 3,4 vagy 5 órás vitorlás programot is. A 2-3-4 órás túrába egy panorámakör megtétele fér bele, fürdéssel a Balatonban, szórakozással, italozással egybekötve. Az 5-6 órás programba (ideális szél esetén!) akár egy túlparti kikötés is belefér Alsóörsön, Tihanyban vagy Füreden.  

Hova szólnak a bulibelépők?

A bulibelépőket grátiszban adjuk a csomagba. A La Siestaba és a Cool Bar- ba szólnak.

Mikor foglalhatjuk el a szállást? Reggel mikor kell elhagyni a szállást?

A szállást este 21:00-22:00 között lehet elfoglalni általában és reggel 09:00-ig kell elhagyni. Ha változnak ezek az időpontotk akkor azt a helyszínen jelezni fogjuk Nektek. 

Milyen programok közül választhatunk, ha lánybúcsút szervezünk?

Választhatjátok, hogy csak vitorláztok vagy választhattok a csomagajánlataink közül. A három csomag (felejthetetlen hétvége, éjjel soha nem érhet véget, tartalmas percek) leírása megtekinthető a következő linken: https://balatonpro.hu/lanybucsu-balaton/

Mi történik rossz idő esetén?

Vitorlázásra alkalmatlan időjárás esetén, sajnos nem tudjuk ugyan azt az élményt garantálni, mint jó időben. Az rossz idő a vitorlás részt teszi tönkre, amire B opciót nem tudunk adni. Továbbá a szállás szempontjából is kellemetlen lehet az esős, viharos időjárás. A többi csomagelem (wellness, italcsomag, bulibelépő,) adott. 

Visszakapjuk a foglalót, ha nem valósul meg a program?

A program 3 okból nem valósulhat meg: 

1. Vitorlázásra alkalmatlan idő: ebben az esetben a foglaló nem jár vissza. Új időpontot adunk vagy egy ajándék vouchert állítunk ki a foglaló értékében. 

2. Részünkről történik valami, ami miatt nem valósulhat meg a program: Ebben az esetben természetesen visszautaljuk ha foglalót ha szeretnétek, vagy új időpontot biztosítunk. 

3. Részetekről történik valami, ami miatt nem valósul meg a program: Ebben az esetben nem vagyunk kötelesek új időpontot adni sem a foglalót visszautalni. Viszont próbálunk rugalmasak maradni és a legtöbb esetben új időpontot adunk vagy egy vouchert állítunk ki a foglaló értékében.