Horgász tilalmak tavasszal

2019-02-27

Tavaszi Horgász tilalmak a Balatonon.

 

A jég elolvadásával egyidőben beköszöntött a jó idő és egyre több horgász látogat eme csodás vízterületre. Csapatunk úgy gondolta , hogy segítséget nyújtva az ide érkezőknek ismertetjük a tilalmi idők pár sajátosságát melyet a kellemetlenségek elkerülése végett célszerű pontosan ismerni. Nos miben is eltérő az országos horgásztilalmi időktől a balatoni horgászitilalmi idő?

Balatonföldvár Galamb Sziget- Az olvadás utáni első napok

 

Március 1-el életbe lépett a Balatoni Horgászrend 5. pontja, mely szerint “Március 1. – március 31. közötti időszakban halszelettel , műcsalival illetőleg csalihallal  a parton és a csónakban is egyaránt tilos a horgászat. Amire fontos odafigyelnünk , hogy a fent megadott tilalmi időben ne Tartsunk magunknál  a csónakos horgászat során, műcsalit valamint csalihalat így egy ellenőrzés során semmiképp nem keveredünk kellemetlen szituációba.

 

A balatoni tilalmi idők következő említést méltó szabályozása az Áprilisi csónakos tilalom. Ez a szabályozás a vitorláshajókra egyaránt érvényes.
A csuka tilalmi idejének lejárta után partról már horgászhatunk csalihallal illetőleg műcsalikkal egyaránt de a ragadozó halak közül csak a harcsát és a csukát tarthatjuk meg. Fontos megemlíteni ,hogy ekkor még a tilalommal védett fajokra célzottan nem horgászhatunk, még akkor sem ha a horgásznak nem áll szándékában megtartani őket. A horgászrend 8. pontja értelmében amennyiben ismétlődően tilalom alá eső halfaj kerül a horgunkra kötelesek vagyunk módszert vagy helyet változtatni. A csónakos tilalom alól kivételt képez a Balaton északi partja egy 50 méteres sávban de itt is csak békéshalakra horgászhatunk. Egyszónak is száz a vége akit a Balatonra vonz kikapcsolódni a csodás tavasziidő célszerű tisztában lennünk mit lehet és mit nem.

 

/Forrás:Balatonihal/

 

Üdvözlettel a BalatonPRO csapata.

Legutóbbi bejegyzések

Aktuális

Nagy hajós csapatépítés a Balatonon

Nagy hajós csapatépítés a Balatonon

A nagy hajós csapatépítés mindamellett, hogy felejthetetlen élményekkel ajándékozhatja meg a résztvevőket, remek alternatívája is lehet a vitorlás csapatépítésnek! Persze ez utóbbi sem véletlenül az egyik legnépszerűbb programunk, ki ne vágyna arra, hogy az irodából,...

Szeretnél azonnal értesülni akcióinkról?