Indoor csapatépítés – nem csak rossz idő esetén

2021-01-14

Az indoor csapatépítés legjobb tulajdonsága, hogy helyettesítőként és önálló programként is kiválóan megállja a helyét!

Sajnos nincs mindig befolyásunk az események alakulására, ez pedig idegesítő, frusztráló tud lenni.

Nem véletlenül tervezzük úgy a dolgokat, ahogyan, és ha ebbe beleszól az időjárás, érthető, hogy csalódottságot érzünk.

De mi a helyzet akkor, ha a körülmények ellenére sem akarjuk feladni, sőt, igyekszünk a legtöbbet kihozni a dologból?

Mi több: miért ne játsszunk már eleve biztonsági játékot?

Ha meghiúsul a szabadtéri program, például egy hirtelen betörő hidegfront okozta esőzés miatt, akkor is be lehet alternatívaként iktatni az indoor (beltéri) csapatépítést!

Ha kell egy B opció…

Sajnos kellemetlenségek akkor is megeshetnek, ha a cég, vállalat éppen csapatépítő tréningre készül, és sajnos mi sem tudjuk minden esetben garantálni a szikrázóan jó időt.

Bizony, előfordul, főleg a változékony nyári időszakban, hogy 48 órán belül hatalmasat változik az időjárás, ilyenkor pedig sajnos nincs mit tenni, mint beletörődni.

Vagy mégsem?

A csapatépítő tréning elhalasztása helyett miért ne alakíthatnánk át az egészet indoor programmá?

Minek szerveznéd újra az amúgy is szoros beosztást csak azért, mert esik az eső és nem lehet vitorlázni?

Mivel folyamatosan figyeljük az időjárás alakulását, így természetes, hogy abban az esetben, ha a leszervezett vízi/kültéri csapatépítés napjára rossz időt jeleznek, mi legkésőbb előző nap szólunk.

De milyen szervezőiroda lennénk, ha nem tudnánk alternatív megoldással szolgálni?

Az indoor csapatépítés remek lehetőség ilyen esetekben, hiszen helyszínt és programot is egyaránt tudunk hozzá biztosítani, így nem feltétlenül kell egy újabb napot egyeztetni, és nektek sem kell ismét átszervezni mindent.

Önmagában is teljes értékű rendezvény!

Természetesen előfordulhat, hogy a nyári csapatépítés nem összeegyeztethető a tevékenységgel, például a nagy időszakos forgalom miatt, sőt, az is megeshet, hogy a vízi programok, pancsolás, vitorlázás nem fér bele az imázsba, nem olyan a társaság.

Tökéletesen megértjük, ha egy felsővezetői kör, egy igazgatótanács nem feltétlenül a Balatonban lubickolva szeretné a tréninget tölteni.

De, ha a kollégák sem vállalják a vitorlás versenyt, illetőleg többen viszolyognak a hajózástól, vízi időtöltéstől, az indoor csapatépítés jelentheti a legjobb megoldást!

Sőt, még víziszony sem szükséges hozzá, hogy már eleve beltéri csapatépítésben gondolkodjatok, hiszen ez egy kevesebb felszerelést és készülődést igénylő program, és semmivel sem kevésbé szórakoztató, pláne ha velünk szerveztetitek.

Bármikor a rendelkezésetekre tudunk bocsátani konferenciatermet, de ha nagyobb a létszám, akkor külső helyszínen, például egy szállodában is tökéletesen kivitelezhető az esemény.

Számunkra nincsenek ilyen jellegű akadályok: bármi legyen is a Te és munkaközösséged igénye, mi minden tőlünk telhetőt megteszünk a megvalósításáért!

Miért mozduljatok ki egy indoor csapatépítéshez is?

Mit lehet csinálni, ha a körülmények miatt, vagy akár szándékosan, de a csapatépítés zárt térbe kerül?

Mi az, amit ne lehetne akár az irodában is megcsinálni széttolt bútorzattal?

Nos, ezt az opciót több okból sem ajánljuk:

  1. egyrészt pszichológiai okai vannak, hiszen egy kolléga számára akár még teher is lehet, ha a rutintól eltérés semmi mást nem jelent, mint a szokásos hely átvariálása (ráadásul sok macerával is jár);
  2. másrészt, amellett, hogy egy utazás és egy új környezet jóval felszabadítóbb hatással lehet egy feszengőre, nálunk olyasmiket is meg lehet valósítani, amik az irodában lehetetlenek lennének!

Ha kezdetben kicsit hűvös lenne a hangulat…

A csapatépítések lényege, hogy kicsit felszabadultabb hangulatban, akár szórakozás közben erősödjenek a munkatársak közti kötelékek, közös élményeket szerezzenek.

Sok esetben azonban szükség lehet valamilyen „ice breaker” feladatra, ami megtöri a kezdeti fagyos légkört – de semmi gond, erre is megvannak a módszereink!

Például az egyik legjobb ilyen játék, hogy a résztvevőknek életkor szerint kell sorba állniuk, de úgy, hogy közben egyetlen szót sem szólhatnak!

Ezzel máris szórakozva tudhatnak meg a kollégák olyasmit egymásról, ami adott esetben nem kerülne szóba.

És ez még csak a kezdet!

Mikor már megtört a jég

Ha túlvagyunk a bemelegítő gyakorlatokon, feladatokon, és már minden résztvevő levetkőzte a gátlásait annyira, hogy szorongás nélkül tudjon részt venni, akkor jöhetnek csak az igazán szórakoztató programpontok!

Kiváló lehetőség például a ráhangolódás után egy kiadós kvízjáték, amiben a munkatársak csapatokra osztva vehetnek részt.

A téma lehet bármi: akár a céggel, a cég történetével kapcsolatos kérdések, vagy például az iparággal, tevékenységi körrel is foglalkozhatunk, de nekünk is van több száz kérdésünk a Balatonnal, hajózással kapcsolatban!

Az előbbi kvízekhez természetesen egyeztetésre van szükség valakivel a vállalattól, sajnos mi nem biztos, hogy kellőképpen szakmaivá tudnánk tenni a kérdéssort, de mint minden más, ez is megbeszélés kérdése.

Meddig tart egy indoor csapatépítés?

Magának az indoor csapatépítésnek változhat a hossza 2, 4 és 6 óra között, így ettől is függ, hogy mi minden fér bele az időbe.

Míg egy rövidebb összejövetelbe 2-4 feladat préselhető be, addig egy hosszabb akár 7-8 kihívást is tartalmazhat.

Sőt, arra is volt már példa, hogy rendhagyó módon kaszinó estet tartottunk egy hotelben rulett asztallal, kártyajátékokkal, és profi osztókkal!

Mi tényleg törekszünk arra, hogy egyetlen kívánságra se kelljen nemet mondanunk, hiszen számunkra a Ti elégedettségetek az első.

Hogyan szervezhetjük mi a Ti csapatépítéseteket is?

Abban az esetben, ha minket szeretnétek megbízni a csapatépítés lebonyolításával, mindenképpen elengedhetetlen a kapcsolatfelvétel és a kommunikáció.

Légy akár HR-es, marketing vezető, avagy bármilyen pozíciót ellátó személy, vélhetően érdeklődsz a csapatépítő tréningek valamilyen formája után – mi pedig természetesen állunk szíves rendelkezésedre ennek lebonyolításában!

Ahhoz azonban, hogy pontos árajánlatot és programtervet tudjunk adni, feltétlenül ismernünk kell veletek kapcsolatban bizonyos dolgokat.

Ezek az esszenciális információk a következők:

  • Hány fő részvételére számíthatunk?
  • Milyen időpontban, melyik nap(ok)on tervezitek tartani a csapatépítőt?
  • Milyen jellegű az elképzelésetek (vitorlás, nagy hajós, indoor, ezek keveréke)?
  • Mivel foglalkozik a cég, vállalkozás?
  • Milyen korosztályból valók a résztvevők?
  • Milyen beosztásban dolgoznak a cégnél?
  • Van-e valamilyen különleges kérés, kívánság, rendhagyó program az elképzeléseitek között?
  • Igényeltek-e szállást, étkeztetést?

Ezen információk tudatában már minden további nélkül össze fogunk tudni állítani számotokra egy ellenállhatatlan tervet és ajánlatot.

Keress fel minket minél hamarabb (legalább egy, de inkább több hónappal a tervezett esemény előtt), hogy mindenképpen biztosítani tudjuk az általatok igényelt összes kelléket, helyszínt és eszközt!

Vedd fel hát velünk a kapcsolatot és kérj tőlünk árajánlatot csapatépítő tréningre akár már ma!

Legutóbbi bejegyzések

Aktuális

Nagy hajós csapatépítés a Balatonon

Nagy hajós csapatépítés a Balatonon

A nagy hajós csapatépítés mindamellett, hogy felejthetetlen élményekkel ajándékozhatja meg a résztvevőket, remek alternatívája is lehet a vitorlás csapatépítésnek! Persze ez utóbbi sem véletlenül az egyik legnépszerűbb programunk, ki ne vágyna arra, hogy az irodából,...

Szeretnél azonnal értesülni akcióinkról?